Dovlecei umpluti cu hrisca si ciuperci


Dovleceii umpluti de astazi sunt o improvizatie de a mea ,...lucru pe care il fac destul de des in bucatarie, improvizez , ma adaptez, experimentez! Cand am preparat acesti dovlecei, pur si simplu am deschis frigiderul ca sa vad ce ingrediente am disponibile. Mi se facuse pofta anume de dovlecei umpluti si atunci ciupercile din frigider si hrisca care o am disponibila oricand in dulapul meu cu cereale au fost ingredientele de baza de la care am pornit aceasta reteta. Deci cu ingrediente de sezon si putina fantezie ia uitati ce mancare buna mi-a iesit!


Ingrediente:

4 Dovlecei
150 gr hrisca fiarta
500 gr.ciuperci
usturoi
1 ou
1/2 ardei kapia optional
patrunjel
100 gr. cascaval
ulei/unt
sare
piper

Am inceput pregatirile pentru aceasta reteta cu ciupercile, pe care le-am calit in ulei/unt, impreuna cu un usturoi cu o frunza de dafin , sare si piper dupa gust. Le-am lasat pe foc mic pana s-a evaporat tot lichidul lasat de ciuperci.
Paralel cu aceasta procedura am pus la fiert si hrisca. Raportul de fierbere este de 1(una) doza de hrisca cu 2 (doua) de apa.
Dovleceii i-am spalat, i-am taiat in jumatate si inca o data pe lung. Le-am scos  din interior pulpa pentru a face loc umpluturii.

Pulpa tocata marunt, impreuna cu hrisca, ciupercile calite, patrunjelul tocat si optional ardei rosu le-am amestecat cu un ou si rezultandu-ne umplutura pentru dovlecei.



Dupa ce am umplut dovleceii cu compozitia obtinuta, i-am stropit cu ulei de masline , iar deasupra am razut cascaval.

Coacem dovleceii in cuptorul preincalzit in prealabil timp de 30 min.cca la o temperatura de 180 grade C.




I-am servit atat calzi cat si reci si au avut un gust la fel de placut si savuros!!

Pofta mare!!!
V-am pupat!!

Comentarii